نهتنها شما، بلکه تمام افراد برای برطرفکردن نیازهای خود از اینترنت استفاده میکنند؛ از بررسی محصول یا خدمت در شبکههای اجتماعی گرفته تا پیداکردن پاسخ سؤال خود از طریق گوگل. به همین دلیل است که میتوان نتیجه گرفت دیجیتال مارکتینگ یک ضرورت است و در آینده هم استقبال از آن بیشتر خواهد شد.
بازار كار ديجيتال ماركتينگ
در این مقاله، قرار است دربارهٔ بازاریابی دیجیتال، کانالهای آن و بازار کار آن در ایران و جهان صحبت کنیم؛ پس تا انتها با ما همراه باشید. به زبان ساده، به بازاریابی محصولات یا خدمات از طریق ابزارهای دیجیتال و اینترنت گفته میشود. در دنیایی که ۴/۴۸ میلیارد نفر از شبکههای اجتماعی در سراسر جهان استفاده میکنند، انتظار میرود هر کسبوکاری حداقل با اصول اولیه بازاریابی دیجیتال آشنا باشد. در این نوع بازاریابی، هدف ما این است که مخاطبی را در کانالهای دیجیتال مختلف هدف بگیریم که به محصول یا خدمت ما نیاز دارد.
با کمک آن، شما میتوانید به مخاطبان بیشتری در مدت زمان کوتاهتری دست پیدا کنید، نتایج و دادههای مربوط به تبلیغات خود را بهطور دقیق بررسی کنید، تبلیغات خود را دقیقاً به مخاطبان هدف خود نشان دهید، تعامل کسبوکار خود را افزایش دهید و هدفگذاری موثری داشته باشید. همچنین برخلاف بازاریابی سنتی، بازاریابی دیجیتال در بیشتر موارد مقرونبهصرفهتر است. برای آشنایی با این نوع بازاریابی هم میتوانید در دورههای آموزش دیجیتال مارکتینگ شرکت کنید که در ادامه، دربارهٔ این موضوع هم صحبت خواهیم کرد.
وظایف یک دیجیتال مارکتر چیست؟
وظایفی که یک کارفرما بهعنوان دیجیتال مارکتر از شما انتظار دارد بهتناسب شرایط کاری و زمینهٔ فعالیت میتواند متفاوت باشد؛ اما در کل اگر بخواهیم وظایف یک دیجیتال مارکتر را لیست کنیم، شامل موارد زیر خواهد بود:
آشنایی با گوگل ادز بازاریابی محتوایی سئو و بهینهسازی وبسایت بازاریابی مبتنی بر شبکههای اجتماعی بازاریابی ایمیلی طراحی کمپین، اندازهگیری و تحلیل عملکرد و گزارشدهی پیشبینی نرخ بازگشت سرمایه بازاریابی پیامکی آشنایی با قیف بازاریابی و تدوین استراتژی بازاریابی دیجیتال آشنایی با گوگل آنالیتیکس آشنایی با گوگل تگ منیجر.
اما بیایید به مهمترین سؤال شما پاسخ دهیم:
بازار کار دیجیتال مارکتینگ در ایران و جهان چگونه است؟
با توجه به رشد تقاضا برای بازاریابی دیجیتال و تمایل کسبوکارها به استفاده از آن، میتوان گفت آیندهٔ درخشانی در انتظار بازار کار این حوزه است. موقعیت شغلیهای این حوزه در حال حاضر در سراسر جهان بسیار پرطرفدارند و تقاضای خوبی برای آن وجود دارد. در ایران هم در سالهای اخیر شاهد رشد خوبی بودهایم که میتوان انتظار داشت با یادگیری مهارتها و دانش کافی در این زمینه به درآمد خوبی رسید. بدیهی است که هرقدر بیشتر بدانید و تجربهٔ بیشتری داشته باشید، موقعیت بهتری خواهید داشت. با این حال، برای کسب درآمد باید مسیری مشخص را از یادگیری و کارآموزی تا کار واقعی طی کنید تا بتوانید به هدف خود برسید. شما میتوانید روی یکی از زیرشاخههای بازاریابی دیجیتال تمرکز کنید؛ مثلاً بهعنوان کارشناس سئو یا کارشناس شبکههای اجتماعی فعالیت کنید.
با گشتوگذار در سایتهای کاریابی، میتوان گفت که برای یک کارشناس بازاریابی دیجیتال با سابقهای کمتر از ۳ سال، از ۶ میلیون تا ۱۰ میلیون حقوق در نظر گرفته میشود. این عدد برای کارشناسهای زیرمجموعههای مختلف هم صادق است و در برخی موارد ارقام بالاتری هم دیده میشود. موقعیت شغلی در بازار کار دیجیتال مارکتینگ بسیار زیاد است؛ ولی قبل از هر چیزی باید این نوع بازاریابی را یاد بگیرید. بیایید ببینیم برای یادگیری، بهتر است چه مسیری را طی کنیم.
چگونه دیجیتال مارکتینگ را یاد بگیریم؟
برای اینکه یک دیجیتال مارکتر حرفهای شوید، باید مهارتهای لازم را به دست آورید. این مهارتها را میتوان بهمرور و با آموزش درست بهدست آورد. برخی مهارتهای لازم نیازمند آموزش مستمر و آکادمیک هستند و برخی با تجربه بهدست میآیند.