چرا باید لنت ترمز را تعویض کرد؟ وظیفه لنت ترمز در خودرو چیست؟
چرا باید لنت ترمز را تعویض کرد؟ وظیفه لنت ترمز در خودرو چیست؟

چرا باید لنت ترمز را تعویض کرد؟ وظیفه لنت ترمز در خودرو چیست؟، اگر به طور کلی در بزرگراه‌ها و آزادراه‌ها رانندگی می‌کنید، احتمالا در می‌یابید که طول عمر لنت‌های ترمز خودروی شما بیشتر از افرادی است که در نواحی داخلی شهر رانندگی می‌کنند. در مناطق داخلی شهری شما باید در هر تقاطع توقف کنید و دوباره حرکت کنید. در نتیجه فشار بیشتری بر لنت‌های ترمز می‌آورید.

چرا باید لنت ترمز را تعویض کرد؟

لنت ترمز نیز مانند قطعات دیگر دیر یا زود دچار استهلاک می‌گردد. اما با رانندگی صحیح همراه با ترمزها‌ی آرام، تا حدودی امکان تعویق تعویض لنت وجود دارد. جهت اعمال فشار کمتر بر روی چرخ‌های خودرو، میزان بار آن را کاهش دهید.

از همین جهت، در بررسی لنت عقب چیست و چه وظیفه‌ای دارد حتما به این نکته توجه داشته باشید. هنگام تعویض لنت ترمز عقب و ترمزگیری، این کار کمی خشک انجام خواهد شد. اما وضعیت لنت‌ها پس از چند کیلومتر رانندگی به وضعیت مطلوب باز می‌گردد.

درصورت اقدام به مسافرت‌های طولانی، حتما از پیش نسبت به بررسی لنت‌های خودرو اقدام کنید. تعویض لنت عقب در روزهای آخر پیش از سفر، موجب بروز مشکل در رانندگی می‌شود.

شما می توانید برای اطلاع از قیمت لنت عقب سراتو، به سایت کیا110 مراجعه کنید و ضمن اطلاع از قیمت آن از سایر لوازم یدکی موجود در این سایت نیز دیدن کنید.

وظیفه لنت عقب

لنت عقب وظیفه تولید نیروی اصطکاکی انرژی جنبشی و نیروی متحرک به انرژی حرارتی را دارد. سپس انرژی حرارتی را در فضا پخش کرده و خودرو را از حرکت باز می‌دارد. لنت عقب وظیفه کاهش سرعت خودرو را نیز دارد.

لنت کاسه ترمز را نباید خراش داده و باید ایمنی را برای آن برقرار کرد. به علاوه، لنت باید از ضریب اصطکاکی بالا و پایداری برخوردار باشد. تغییرات درجه حرارت نیز نباید منجر به تغییر خاصیت لنت‌ها شود.

از دیگر وظایف لنت عقب، برخوردار از مقاومت در برابر سائیدگی است.

نحوه تشخیص اتمام لنت ترمز عقب

تمام سیستم‌های هیدرولیکی موجود در خودرو، از مخزن روغن مخصوص برخوردار هستند. با کاهش سطح روغن، امکان تشخیص اتمام لنت ترمزهای عقب وجود دارد.

در ترمزهای ABS این سیستم به صورت خودکار هشدار داده و راننده را از اتمام آن مطلع می‌سازد. لنت ترمز عقب ماندگاری بیشتری نسبت به لنت‌های جلوی خودرو دارد.

از دیگر موارد در لنت عقب چیست و چه وظیفه‌ای دارد ، حداکثر تا 100 هزار کیلومتر را پوشش خواهند داد.

به طور کلی، با شنیدن صدای دلخراش و لرزش در پدال نسبت به تعویض لنت‌های خودرو اقدام کنید.

انواع مختلف لنت ترمز

لنت ترمزی که در خودروهای سواری گوناگون مورد استفاده قرار می‌گیرد را در حالت کلی می‌توان به چهار نوع مختلف تقسیم کرد. گذشته از جنس غیر همگون این نمونه‌های چهار گانه نسبت به هم، یکی از مهم‌ترین تفاوت‌های آنها با یکدیگر متفاوت بودن زمان تعویض لنت ترمز است.

۱. لنت ترمز ارگانیک

نخستین گروه از نمونه‌های چهار گانه لنت ترمزهایی هستند که از حالت ارگانیک برخوردار بوده و در آنها شاهد استفاده از فلز نیستیم. لنت ترمزهای ارگانیک به طور معمول ارزان ‌قیمت‌ترین نوع لنت ترمز محسوب می‌شوند و در عین حال عمر کوتاه‌تری هم نسبت به سایر انواع لنت ترمز دارند.

۲. لنت ترمز کم فلز

دومین نوع شناخته شده از لنت ترمزهای موجود در بازار نمونه‌هایی هستند که در تولید آنها درصد ناچیزی فلز به کار رفته است. از همین رو این نوع خاص از لنت ترمز را با نام لنت ترمز کم فلز می‌شناسند. اگرچه عمر لنت ترمز کم فلز از لنت ترمز ارگانیک بلندتر است اما سر و صدای آن هنگام کار کردن نیز به همان نسبت بیشتر است.

۳. لنت ترمز نیمه فلزی

در تولید لنت ترمزهای نیمه فلزی از درصد بیشتری فلز نسبت به نمونه‌های ارگانیک و کم فلز استفاده شده است. از همین رو معمولا زمان تعویض لنت ترمز فلزی از دو نوع دیگر یاد شده بلندتر است. در واقع این نوع خاص از لنت ترمز عمر طولانی‌تری نسبت به همتایان خود دارد.

۴. لنت ترمز سرامیکی

لنت ترمزهای نیمه فلزی هر چقدر هم که بادوام باشند و از مقاومت بیشتری نسبت به سایر نمونه‌های لنت ترمز بهره ببرند از نظر کیفیت و طول عمر به لنت ترمزهای سرامیکی نمی‌رسند.